Treg

Si të bësh para duke hyrë në tregun e NFT-ve

Përveç se si një evolucion social që ka përthithur të treja botët, zhvillimi i vrullshëm teknologji po tenton të riformojë sistemet financiare dhe tregjet ekonomike, me vullnetin e plotë të përdorëseve të saj. Nga pagesat online me para tradicionale, në pagesat me para digjitale e deri tek krijimi i tregjeve virtuale ku asgjë nuk ekziston përtej lidhjes me internet. Vëmendja e kriptomonedhave ka kaluar tek NFT-të, aseti më i ri i shtuar bursave digjitale. NFT-të, të shkruar non-fungible token, janë asete apo mallra digjitale të veçanta të krijuar në një lloj formati të caktuar dhe i përket vetëm një individi. Një NFT është video, imazh, GIF, muzikë, pra një kategori arti.
Nga Gisela Troplini - Ervin Cokaj, specialist i IT-së dhe koleksionues i NFT-ve, tregon për Gazetasi.al se si funksionon ky treg, si mund të bëhesh pjesë e tregut dhe pse ka marrë këtë zhvillim.

Dëshironi të VAZHDONI Së lexUARi artikullin?

Lajme të lidhura

Më Shumë