Irena Beqiraj

Autor, GazetaSI

Për shumë arsye nuk e kisha menduar se mund të shkruaja. E para, për shkak të besimit të trashëguar nga rinia ime e hershme se “ shkrimi “ nuk është pika ime e fortë. Se dyti për shkak të mendësisë që “shkrimi” ka të bëj më së shumti me mjeshtërinë e përdorimit të fjalës.
Por pas 45 vitesh jetë dhe 23 vjet eksperiencë në Universitet, në sektorin privat dhe në qeveri kam kuptuar që “ të shkruarit “ më tepër se vokacion lidhet me motivimin dhe nevojën për të ndarë me njerëzit atë që mendon. Vëtëm kur shkruan ke mundësi të ndërtosh marrëdhënie të qënësishme me shumë njërëz që nuk i njeh persoalisht , ke mundësi të shkëmbesh, ke mundësi të mësosh. Kur fillova të shkruaj kuptova sa pak dija. Ky blog u krijua pikërisht për të shkëmbyer me lexuesit mendime mbi ekonominë, politikën dhe shoqërinë që kemi ndërtuar dhe dëshirojmë që të trashëgojnë brezat e ardhshëm.

+ Shfaq më shumë

Artikujt

Irena Beqiraj

Çfarë do të doja të gjeja në Projekt Buxhetin 2021

Nga Irena Beqiraj - Në një leksion të vitit 1996 me titull “Ligjet e mëdha të mbetura në trotuar”, Mancur Olson bëri një vëzhgim të fortë: “Një individ…

Forum

Pse ndihma e huaj shpesh lind e vdekur në Shqipëri…

Lajmi i mirë që zuri çdo faqe ekonomike në mediat shqiptare, ishte angazhimi europian për të mobilizuar në Ballkanin Perëndimor rreth 20 miliardë euro në projekte infrastrukturore, ku…

Irena Beqiraj

Unë nuk dua të ulësh taksat z.Basha

Kur zoti Basha të më ulë taksat, do të zgjedh një shkollë private edhe më të mirë për vajzën edhe sa herë të kem një dhimbje koke, do…

Irena Beqiraj

Covidi dhe Privatizimi

Gjatë pandemisë së COVID-19, vendet e OECD–së kanë përjetuar një shkallë të lartë vdekshmërie, mesatarisht rreth 255 të vdekur për 1 milion banorë. Ndërsa pjesa tjetër e botës,…

Irena Beqiraj

Përse është e vështirë të bëjë i gjalli homazh për ish-mikun e vjetër?

Nga Irena Beqiraj - Shënimi, të cilën shumë gazeta e titulluan “Homazh për Maks Velon” ishte duel pa kundërshtar. Se kush ishte Maksi dhe a kishin “figurat e tij…

Irena Beqiraj

Një bashki e vogël në Venezuelë edhe pse e largët mund të na shtyjë të mendojmë ndryshe!

Demokracitë në të gjithë globin janë prekur nga të paktën shtatë plagë. Parti të gërryera pa vizion. Qytetarë që nuk besojnë më tek njëri-tjetrin. Mendimi ndryshe përjashtohet. Votuesit…

Irena Beqiraj

Përralla ekonomike e uljes së TVSh-së që vazhdon të vërë në gjumë elektoratin

Asnjë e re nga fronti i politikë-bërjes ekonomike.Të dyja kahet si majtas si djathtas kanë vite që mbushin faqet e programeve të tyre ekonomike me premtimet e uljes…

Irena Beqiraj

Morfina e uljes së taksave

Nga Irena Beqiraj - Parathënia e planit 10-vjeçar të rimëkëmbjes ekonomike, i cili pritet të prezantohet nga qeveria, u paralajmërua të jetë: ulja e taksave. Një plan rimëkëmbjeje, aq…

Irena Beqiraj

Një turmë pa heronj

Winston Moseley vdiq në burg në moshën 81 vjeç në vitin 2017. Ai ishte përdhunuesi dhe vrasësi i Kitty Genovese-s në New York në vitin 1964. Ajo nuk…

Irena Beqiraj

Jo kamera, por ktheni shqiptarët tek kutitë e votimit

Covid-19-n pa frikë do ta konsideroja “Mjelmën e Zezë", koncepti i së cilës  mjeshtërisht shpjegohet nga Nassim Nicholas Taleb. Mjelmat e zeza  janë ngjarje të pazakonta nga të…