Trend

A po u kthehet pushteti sërish punëdhënësve?

Ndërsa pandemia ka ndryshuar mënyrën se si ne punojmë, pati ‘një luftë’ të vazhdueshme për pushtet midis punëtorëve dhe punëdhënësve të tyre. 

Në shumë raste, punonjësit kanë kërkuar paga më të mëdha, mbështetje dhe fleksibilitet. Dhe ndërsa disa kompani kanë lëvizur për të përmbushur disa ose të gjitha këto kërkesa, shumë të tjera nuk e kanë bërë.

Ky kthim-mbrapa ka qenë veçanërisht i dukshëm gjatë rikthimit në detyrë. Punëdhënësit, në pjesën më të madhe, kanë qenë të prirur t'i shtyjnë punëtorët të kthehen në tavolinat ose vendet e tyre të punës, me orar të plotë. Megjithatë, jo të gjitha iniciativat kanë qenë të suksesshme, sepse shumë punonjës dëshirojnë të ruajnë modelet fleksibël të punës në distancë me të cilat janë mësuar gjatë Covid-19.

Por, ndërsa kushtet ekonomike përkeqësohen, a do të zhvendoset ekuilibri drejt punëdhënësve dhe do të çojë në një rikthim të praktikave të punës para pandemisë?

Si ka qenë ‘sherri’ deri tani

Ngjarjet e dy e më shumë viteve të fundit janë kombinuar për t'u dhënë punëtorëve një nivel fuqie që nuk e kishin para Covid-19. Bllokimet dërguan shumë punëtorë të punon në shtëpi, ku ata kryesisht dëshmuan se mund të punonin në mënyrë produktive larg mjediseve personale. Me kalimin e kohës, këto zakone fleksibël të punës u rrënjosën më shumë: shumë punonjës shprehën pakënaqësi me planet e kthimit në zyrë. 

Kur kulmi i Covid u lehtësua në pranverën e 2021, Dorëheqja e Madhe filloi të shpaloset: miliona punonjës filluan të linin punën e tyre. Arsyet ishin të ndryshme, por në përgjithësi, punonjësit e u larguan për opsione më fleksibël, paga më të mira dhe kuptim në karrierën e tyre. Ndërsa ekonomitë u rikuperuan nga pandemia, u bë një mospërputhje midis ofertës së punëtorëve dhe numrit të vendeve të lira.

Shumë punëtorë janë shumë të etur për të ruajtur fleksibilitetin që kanë fituar gjatë Covid-19

Kriza e mëvonshme e punësimit ka pasur ndikime të shumta, duke përfshirë një rritje të aktivizmit të punonjësve. Punëtorët e ditur kanë shprehur gjithnjë e më shumë pakënaqësi – shumë prej tyre e dinë se nëse punëdhënësi i tyre ekzistues nuk mund të përballojë kërkesat për kushte të ndryshme pune, ka firma të tjera që do ta bëjnë këtë. Edhe në industri si bankat e investimeve, të njohura për pagat e larta që përgjithësisht i mbajnë punëtorët në përputhje me dogmën e korporatës, ka pasur largime dhe ankesa nga bankierë të rinj gjatë orëve të gjata.

Kjo ka çuar në një situatë në të cilën firmat e prirura për të mbajtur punëtorët i kanë lejuar stafit më shumë fleksibilitet se më parë ose i kanë dhënë stafit rritje të konsiderueshme të pagave. Grace Lordan, profesoreshë e asociuar në shkencën e sjelljes në Shkollën Ekonomike të Londrës, thekson se fleksibiliteti është rrënjosur në jetën e shumë punëtorëve.

 "Të mbash lirinë e kësaj si një opsion është shumë tërheqës, kështu që t'ju thuhet se duhet të ktheheni në vendin e punës mund të ndiheni sikur diçka po ju hiqet." 

Megjithatë, edhe tani, ka shefa që ende i rezistojnë me forcë dëshirave të punonjësve dhe kthimi në punë mbetet, për shumë punëtorë dhe kompani, një negociatë e vazhdueshme, pasi punëdhënësit përpiqen për ekuilibrin më të mirë midis përmbushjes së nevojave të menaxherëve dhe dhënies së fleksibilitetit të punonjësve.

Për shembull, në Big Tech, disa firmave u është dashur të anulojnë planet si rezultat i aktivizmit të punonjësve. Një shembull i profilit të lartë është Apple, e cila ka modifikuar mandatin e kthimit në zyrë mes reagimeve negative të punonjësve, por ende po përballet me reagime të kundërta të stafit . 

“Kthimi i njerëzve në zyrë mes kësaj rezistence të madhe ka qenë një sfidë për kompanitë, veçanërisht ato që janë shumë agresive në qasjen e tyre”, thotë Nicholas Bloom, profesor i ekonomisë në Universitetin Stanford, SHBA.

Si mund të ndryshojë ekuilibri

Megjithatë, edhe pse 18 muajt e fundit mund të kenë qenë një periudhë e artë për disa punëtorë, batica mund të kthehet. Inflacioni është në rritje dhe pak ekonomi do t'i shpëtojnë një ngadalësimi në vitin 2023 ( perspektiva është sigurisht më e mirë për SHBA-në kundrejt Europës). Kjo ka të ngjarë të ndikojë në kthimin mes kompanive dhe punonjësve të tyre, megjithëse ndikimet do të ndryshojnë sipas sektorëve, moshave dhe niveleve të aftësive. 

Një rënie do të godiste më së shumti punëtorët e rinj, thonë ekspertët, si në aspektin e gjetjes së punëve të mira ashtu edhe në lidhje me fleksibilitetin e negociatave

Tashmë ka shenja se rënia e afërt ekonomike po i çon kompanitë që të marrin vendime që do të reduktojnë lëvizshmërinë e fuqisë punëtore. Në teknologji, për shembull, disa nga firmat më të mëdha në botë kanë filluar pushimet nga puna, ngrirjen e punësimit dhe madje anulimin e ofertave për punë pas zgjerimit të shpejtë në vazhdën e pandemisë. Shkurtimet e personelit ndërsektorial janë njoftuar gjithashtu në SHBA, me një anketë të gushtit 2022 me 722 drejtues që tregon se gjysma e tyre ishte planifikuar për të bërë shkurtime të vendeve të punës . 

Nëse kjo ndodh, punëdhënësit ka të ngjarë të rifitojnë një pjesë të pozitës që kishin para pandemisë, thotë Abigail Marks, profesoreshë e së ardhmes së punës në Shkollën e Biznesit të Universitetit të Newcastle, MB, me punëtorët më pak të aftë për të ndërruar punën me lehtësi. 

“Aktualisht, ne ende po shohim nivele të ulëta të papunësisë dhe mungesë të njerëzve për të plotësuar vendet e lira. Megjithatë, një recesion mund të çojë në ulje të kostove dhe teprica – duke ia kthyer pushtetin qartë shefave.” 

Për punëtorët më të rinj dhe më pak të kualifikuar, kjo do të thotë se punët e mira do të jenë më të vështira për t'u gjetur. Ata gjithashtu nuk do të jenë në gjendje të negociojnë aq fort për kushtet e tyre të punës; thotë ekonomisti i lartë i ING Bank, Bert Colijn. 

Një treg më i pasigurt i punës, i kombinuar me një krizë akute të kostos së jetesës, mund të ndikojë gjithashtu në sjelljen e punëtorëve të rinj ndërsa ata gërmojnë për të mbajtur vendet e tyre të punës. Wendy Patrick, pedagoge në të drejtën e biznesit në Universitetin Shtetëror të San Diegos, pret që më shumë punëtorë të rinj të shkojnë në zyrë, në vend që të punojnë nga shtëpia, sepse atje “ata mund të kultivojnë kiminë dhe kontaktet me eprorët, të cilët do të duan t'i mbajnë ata pas recesionit.”

E gjithë kjo do të thotë se, ndërsa fuqia sigurisht që po anon drejt punëdhënësve në përgjithësi, rezultatet nuk do të jenë të barabarta. Disa punëtorë do të jenë në gjendje të mbajnë fleksibilitetin dhe kushtet që kanë fituar gjatë pandemisë, ndërsa të tjerëve mund të duhet të kënaqen me atë që punëdhënësit duan t'u japin. 

"Një recesion ka të ngjarë të zbrazë më shumë pabarazi, ku punëtorët me të ardhura më të larta nuk do të përjetojnë pushime të mëdha nga puna dhe në vend të kësaj do të kenë më shumë fleksibilitet ndërsa rolet tradicionale me pagë më të ulët mund të bëhen të tepërta." 

Burimi: BBC/Përshtati Gazeta Si


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë