Muzike

Sanremo 2020, festivali retorik

Amadeus e bëri punën e tij si prezantues i mirë institucional i shërbimit publik. Pa mashtrim, pa kërcitje, madje as shkrepje. Por kjo ishte ajo që prisnim dhe fakti që pritshmëritë nuk janë abuzuar është një qëllim i arritur.

Edhe dëgjimet e natës së parë konfirmuan suksesin e këtij debutimi (më i parë në aspektin e ndarjes që nga viti 2005 kur Paolo Bonolis ishte drejtues). Prandaj, Festivali është gjithmonë i pangopur. Dhe, përkundër kritikave që kishte në ditët para fillimit të Festivalit, Amadeus luajti mirë, me maturi dhe madje një ironi të vogël të shëndetshme.

Katër orët e transmetimit kaluan pa probleme, sipas ritmeve të një formacioni të menduar mirë (hiqi monologun e Diletta Leotta të detyruar nga retorika e tepërt për të bërë ndryshime sepse po, në të vërtetë nëse ajo nuk do të respektonte kanunin e imponuar të bukurisë nuk do të ishte ishte aty për rëndësinë e gjërave të rëndësishme, siç janë kalimet e bukurisë).

Duartrokitje për Fiorello me maskën kishtare. Fiorello i cili ka ditur si të qëndrojë një hap mbrapa, të veprojë si një shpatull, të përmirësohet, pa u dashur kurrë më shumë ndërhyrës.

Fiorello Mattatore

Duartrokitje edhe për tri performancat e Tiziano Ferro – një mysafir i rregullt deri në finale – i cili ishte në gjendje të emocionojë dhe të vetëemocionohet.

Tiziano Ferro

Gjithashtu u vlerësua edhe performanca jashtë mode e Achille Lauro, që solli një ide në një fazë ndryshe institucionale midis një monologu mbi gratë. Ai befasoi dhjetë milionë italianët që e ndoqën. Sepse Lauro është një stil më vete.

Achille Lauro

Debutimi premtues i spektaklit u realizua, pavarësisht kritikave, gafave dhe polemikave. Një mbrëmje ku ka kthim të të pasurve dhe të të varfërve. Dhe asgjë tjetër përveç lumturisë…/ Rollingstone

Më Shumë