Futboll

Diego Maradona dhe Lionel Messi në tavanin e “Kapelës Sistine”, por në Buenos Aires

Klubi i futbollit i Buenos Aires, Sportivo Pereyra ka riprodhuar tavanin e Kapelës Sistine në një sallë lojërash ku stërviten kryesisht fëmijë. Në tavanin e saj shfaqet Diego Maradona në rolin e Zotit, me duart drejt Adamit, ku në këtë rast është Lionel Messi.

"Për ne, kjo sallë është tempulli ynë, një tempull i shenjtë i futbollit dhe ky afresk e kthen atënë një kishëz të futbollit ku frymëzohemi nga Messi e Maradona" , tha për AFP trajneri, Ricardo Elsegood.

"Piktura tregon sikur Maradona i ka dhënë Messit vazhdimësinë e futbollit",- shpjegon artisti i cili ka pikturuar afreskun.

Në këtë version të pikturës së Michelangelo-s, “Krijimi i Adamit” në vend të engjëjve janë vendosur idhujt e tjerë të futbollit argjentinas Juan Riquelme, Gabriel Batistuta, Mario Kempes, Sergio Aguero, Claudio Caniggia, Ricardo Bochini dhe Ariel Ortega, të gjithë të veshur me bluza bardhë e blu.

Klubi, i cili trajnon kryesisht shumë fëmijë, ndodhet në jug të kryeqytetit argjentinas, jo larg stadiumit të Boca Juniors.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë