Lajme

Zbardhet vendimi i qeverisë për gjendjen e jashtëzakonshme

Zbardhet vendimi i qeverisë për gjendjen e jashtëzakonshme, e cila do të drejtohet nga kryeministri Edi Rama dhe do të zgjasë 30 ditë.
Në VKM thuhet se do të krijohet Komiteti Ndërministror i Emergjencave Civile (KNEC), si organi më i lartë për koordinimin dhe bashkërendimin e veprimeve të institucioneve shtetërore dhe të subjekteve private, si dhe të burimeve financiare e materiale për përballimin e fatkeqësisë natyrore.
KNEC do të drejtohet nga kryeministri Rama si dhe nga anëtarë të tjerë ministra, drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit, Shefi i Shtabit dhe prefektët e Tiranës dhe Durrësit.
Më poshtë, iu sjellim të plotë VKM-në e qeverisë, që tregon me detaje çfarë përmban gjendja e jashtëzakonshme, e shpallur sot nga kryeministri Rama në Tiranë dhe Durrës, pas tërmetit të fuqishëm ku deri ka të paktën 29 viktima.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë