Njerez

Zakonet e vogla – Ç’duhet të bëni për të shpëtuar martesën

Postimet e shpeshta me partnerin në rrjetet sociale nuk janë tregues të një marrëdhënieje të lumtur, thonë terapistët.

Janë zakonet e vogla dhe të thjeshta, ato që bëjnë një marrëdhënie të jetë në rrugën e duhur.

 Terapistët e martesës zbulojnë se çfarë mund të bëni për të pasur një ndryshim në marrëdhënien tuaj, nëse keni në marrëdhënie të trazuar.

Kushtojini rëndësi të veçantë gjumit

Gjumi ndikon pozitivisht në përqendrimin dhe humorin tonë. Ndaj është shumë e rëndësishme t’i kushtohet rëndësi orarit të gjumit, në këtë mënyrë ne rregullojmë edhe disponimin tonë ndaj njerëzve që kemi afër, në këtë rast partnerit.

“Pa marrë parasysh se çfarë po ndodh në një marrëdhënie, gjumi duhet të jetë përparësia numër një, madje edhe për seksin”, tha psikologu dhe terapisti i seksit Shannon Chavez. “Gjumi është thelbësor për shëndet të mirë. Të qenit i qetë dhe i shëndetshëm është i rëndësishëm për vetveten dhe partneritetin”

Bëni gjëra të vogla për njëri-tjetrin

Veprimet e vogla dhe të thjeshta të mirësisë ose mendimit tregojnë vëmendje ndaj partnerit tuaj. Asnjë gjest i madh nuk është i nevojshëm! Mund t”i bëni kafen në mëngjes, mund t’i lini një shënim përpara se të nisësh ditën, ose duke gatuar ushqimin e tij të preferuar.

“Kur të dy partnerët bëjnë përpjekje për të bërë akte dashamirëse, kujdesi shumëfishohet gjatë gjithë lidhjes”, tha Kurt Smith, një terapist i specializuar në këshillimin e burrave.

Komplimentoni dhe falënderoni njëri-tjetrin.

Kur ne jemi të mbërthyer nga rutina, harrojmë atë çfarë të tjerët bëjnë për ne.  Është e rëndësishme të falënderojmë partnerin për çdo gjë  që bën.”Theksoni që po tregoni vlerësim”, këshilloi Spencer Northey.

Falënderimi ndihmon partnerin tuaj të ndihet i dashur dhe i çmuar, dhe etiketimi i lavdërimit lejon partnerin tuaj të dijë se vini re gjërat e vogla që ai ka bërë. Kjo gjithashtu ndihmon një person të di saktësisht se çfarë ju pëlqen, kështu që ata mund të bëjnë më shumë nga kjo! ” E njëjta vlen edhe për gjërat pozitive që ne shpesh mendojmë për bashkëshortët tanë, por jo gjithmonë themi me zë të lartë.

Një puthje, një përqafim ka shumë vlerë.

Prekja fizike është një pjesë e rëndësishme e një marrëdhënieje romantike. Kjo do tju ndihmojë të mbani gjallë shkëndijën fizike. Nëse i vendosni dorën në krah, kur ju përshëndetni ose uleni me partnerin tuaj, kjo do të rrisë oksitocinën dhe ju të dy do të përjetoni një ulje të stresit”, tha Carroll.

Kërkoni ndjesë kur është nevoja.

Mos nguroni të kërkoni falje për një gjest, për të cilin partneri juaj mund të jetë ndjerë keq. Një falje e vërtetë mund të rregullojë raportin.  Njohja e gabimeve ose e fjalëve keqdashëse është një komponent i madh në mbajtjen e marrëdhënieve tuaja në rrugën e duhur dhe duke ecur përpara”, tha Smith


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë