Portofol

Qymyr apo energji e rinovueshme

Presidenti i SHBA-ve Donald Trump dha dorëheqjen nga Marrëveshja e Klimës së Parisit pothuajse një vit më parë dhe kohët e fundit ka urdhëruar Sekretarin e Energjisë Rick Perry të subvencionojë qymyr dhe centrale bërthamore të padobishme. Megjithatë, politikat miqësore të Trump-it nuk përputhen me trendet e konsumit të energjisë në Shtetet e Bashkuara. Sipas një studimi nga kompania BP, përdorimi i energjisë në Amerikë ndryshoi në favor të gazit natyror dhe burimeve të ripërtëritshme, duke kapërcyer qymyrin dhe energjinë bërthamore me një rënie të lehtë në krahasim me vitin e kaluar.

Duke krahasuar ndryshimet e vendeve të G7 në konsumin e energjisë, mund të zbulohen disa tendenca të ndryshme. Ndërkohë që të gjitha vendet kanë rritur pjesën e tyre të konsumit energjisë së rinovueshme gjatë vitit të kaluar, Gjermania dhe Mbretëria e Bashkuar po e udhëheqin këtë prirje. Çuditërisht, Japonia duket se e kufizon konsumin e saj të naftës në favor të rritjes së prodhimit të energjisë bërthamore, megjithëse incidenti në Fukushima në vitin 2011 zvogëloi në mënyrë drastike mbështetjen publike për këtë burim energjie.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë