Treg

Tregu i kredive në Europë po rimëkëmbet nga goditjet e pandemisë

Tregu i kredive në Europë ka nisur të rimëkëmbet nga dëmi i shkaktuar nga pandemia.
Kostot e huave po rikthehen në nivelet e para pandemisë, me besimin se do të ketë ecuri pozitive edhe në një situatë rreziku.
2021 po kthen faqen e një balance të shëndetshme edhe për kompanitë. Tregjet kryesore gjithashtu po qëndrojnë në nivele të mira.
Investitorët mirëpresin rrezikun e ngritjes së inflacionit që vjen bashkë me rritjen ekonomike.
Yield-et e kredive të këqija po ulen në të njëjtin nivel si para pandemisë.
2021 pritet të jetë viti i shkëlqimit pasi kompanitë kanë rritur investimet dhe indekset.
Janarin e shkuar kredia e keqe arrinte në vlerën 6.5 miliardë euro.
Ky vit deri tani nuk ka pasur asnjë ditë pauzë në tregjet europiane.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë