Ne rrjet

Shkupi: Franca do të na mbështesë për hapjen e negociatave

Maqedonia e Veriut është e bindur se Franca do të mbështesë hapjen e negociatave me Shkupin, edhe pse nuk ka sinjale të qarta për Shqipërinë.

Ministri i Punëve të Jashtme të Maqedonisë së Veriut, Nikolla Dimitrov shprehu shpresën e tij që Franca do të aprovojë fillimin e negociatave të pranimit me Shkupin në tetor.

"Unë besoj se do të kemi mbështetjen edhe të Francës", deklaroi Dimitrov në një intervistë televizive.

Nikolla Dimitriov, Gazeta Si, 1 tetor 2019

Pavarësisht rezervave të shprehura nga Franca, Dimitrov theksoi se ai ishte "inkurajuar" pas takimit me zyrtarët e lartë francezë në Paris këtë muaj. Kreu i diplomacisë maqedonase deklaroi madje se do të ishte e pabesueshme për të që Presidenti francez Emmanuel Macron mos të mbështeste fillimin e hapjes së negociatave.

"Sinqerisht nuk besoj se asnjë nga udhëheqësit e mëdhenj të Evropës do të bënte një gabim kaq strategjik", deklaroi Dimitrov.

Ai theksoi se raporti i atyre që votuan dhe kundër fillimit të bisedimeve të pranimit të Maqedonisë së Veriut në Gjermani ishte katër me një, duke e cilësuar si një sinjal për shtetet anëtare që kjo çështje duhet të merret seriozisht.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë