investime

Parashikimi për Bitcoin

Bitcoin po i kthehet sërish rënies dhe të dhënat tregojnë se kjo ecuri nuk do të jetë e mirë edhe në 2019
Kriptomonedha më e madhe ra rënë deri në $ 3,668.09 të mërkurën në mbrëmje. Ajo i është afruar pikës më të ulët prej 3,522.58 dollarë që arriti në 26 nëntor, ose rënies më të madhe mujore në më shumë se 7 vjet. Megjithëse me herët pati një stabilitet, ai tani sipas ekspertëve duket i paqëndrueshëm.
Sipas Indeksit të Lëvizjes Directional Bitcoin ka një prirje të fortë për të shitur Bitcoin. Më shumë kjo prirje u vu re në mes të vitit, kur çmimi u rrëzua nga 9,300 dollarë në muajin maj në rreth 6,600 dollarë në muajin korrik. Por nëse kjo rënie e fundit është një tregues i asaj se si gjërat mund të luajnë, atëherë Bitcoin mund të jetë në një rutinë të vazhdueshme dhe kjo nuk është problem.


Por ADX, një tregues teknik që tregon se tendencat negative në shitje është në nivelin më të lartë që nga korriku. Nëse kalon mbi 50 – ajo aktualisht është duke u mbajtur rreth 47 -, atëherë do të jetë hera e parë që këtë vit ku Bitcoin mund të hyj në një model negativ.
Çmimet për Bitcoin dhe kriptomonedhat e tjera ka të ngjarë të ulen tha analisti i zbulimit Bloomberg Mike McGlone në një shënim të mërkurën. Kjo do të nënkuptonte një rënie shtesë prej 60 për qind në çmimin Bitcoin nga niveli i tij aktual. Bitcoin ka rënë afër 80 për qind nga rekordi i tij i dhjetorit 2017 kur arriti në 19.511 dollarë.
“Ka pak mundësi për të parandaluar që çmimet Bitcoin të veniten deri pranë mesatares së vazhdueshme prej 1.500 dollarë,” shkroi McGlone.

 

Më Shumë