Treg

Një treg i përbashkët energjitik me Kosovën, Operatorët e Transmetimit nënshkruajnë marrëveshjen kuadër

Operatorët e Transmetimit të Shqipërisë dhe Kosovës kanë nënshkruar marrëveshjen kuadër të bashkimit të dy tregjeve.

Marrëveshja është nënshkruar nga dy drejtuesit e këtyre operatorëve ditën e enjte në Tiranë.

Sipas njoftimit të OST, kjo marrëveshje kuadër do të shërbejë si bazë për marrëveshje të tjera të njëpasnjëshme, kushte dhe metodologji që do të miratohen për vënien në jetë të tregut të përbashkët energjitik nëpërmjet bursës shqiptare të energjisë elektrike, ALPEX.

Marrëveshja është ndihmuar edhe nga mbështetja e USAID në Shqipëri.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë