Keshilla

Kur është koha më e mirë për të ushtruar palestër?

Duket se të shkosh në palestër në të njëjtën kohë çdo ditë, jep rezultate më të mira se sa të ushtrosh në orare të ndryshme. Studiuesit kanë zbuluar se njerëzit që ushtrojnë për një periudhë të gjatë, në të njëjtin orar, kanë rezultate më të mira ndryshe nga ata që shkojnë në orare të ndryshme, mëngjes apo pasdite.

Shkencëtarët besojnë se duke punuar në të njëjtën kohë ndihmon stërvitjen të bëhet një zakon që njerëzit automatikisht lënë mënjanë kohën për të. Megjithatë përfitimet e stërvitjes, shumë njerëz përpiqen të përmbushin udhëzimet e rekomanduara për aktivitetin fizik, thanë hulumtuesit. Dy orë e gjysmë të aktivitetit fizik të moderuar dhe të fuqishëm në javë kërkohet për të “përmirësuar shëndetin”, kanë thënë ekspertët nga spitali Miriam, Rhode Island.

Ata thonë se të paktën 250 minuta në javë, nevojiten për të humbur peshë, ndërsa koha e aktivitetit fizik duhet të jetën në të njëjtin orar sa herë që ushtroni. Ndërsa studiuesit thonë se koha më e mirë për të ushtruar , është mëngjesi.

 

Më Shumë