Treg

Ether po i zbeh shkëlqimin Bitcoin. Pësoi katërfishim të vlerës

Kriptomonedha Ether kaloi vlerën e 3.000 dollarëve ditën e hënë duke arritur nivelin më të lartë që ka patur që nga krijimi i saj. Kjo rritje e Ether po heq shkëlqimin nga Bitcoin dhe investitorët parashikojnë një përdorim të kriptomonedhës në sistemet financiare të decentralizuara në të ardhmen.

Ether vetëm gjatë mesditës së ditës së sotme u rrit me 3% dhe me 300% gjatë gjithi vitit të shkuar, 95% më shumë se Bitcoin.

E gjithë situata tregon përmirësim të blockchain-et Ethereum i cili i bën transaksionet jashtë bankave dhe është cilësuar si sistem “i ligë”.

Banka Europian e Investimeve po mendon të lëshojë një obligacion digjital me Ethereum.

Ndërkohë, Bitcoin, kriptomonedha më e madhe në botë me mbi 1.000 trilionë dollarë vlerë u rikthye në vlerën e 50.000 dollarëve dhe të hënën arriti në 58.000. Shënoi rritje, por përsëri në vlerë e saj më të lartë ndonjëherë, 64.000 dollarë.

Burimi: Bloomberg


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë