Portofol

Bli dhe mbaj: Makinat e 2018, koleksione të së ardhmes

Të fitosh para në tregun e  makinave të koleksionit është me të vërtetë të godasësh në shenjë, gjithmonë nëse e ke fatin me vete për të kapur një Porsche apo Ferrari të çmuar përpara se ato të vlerësohen përtej arsyes.Në krye të listës së ankandit të10 makinave të Mecum, vitin e kaluar ka qenë një Ferrari e 2014-ës që u shit fillimisht për atë që nuk mendohej 1.7 milion dollarë dhe që prej asaj kohe ka dyfishuar vlerën, duke shkuar 3,450,000 dollarë.

Tani ju nuk duhet (domosdoshmërisht) të ricikloni para në shuma oligarkike për tu fuqizuar në lojë. Kjo është për shkak se kompania e sigurimit të automjeteve të epokës së vjetër Hagerty ka bërë me dije  listën e saj vjetore të makinave të markave të mëdha që do të jenë koleksione të së ardhmes. “Ne japim sqarim për  to në prezantimin bashkangjitur me komentin, bazuar në çmimet fillestare të tyre (edhe pse disa nga modelet në listë mund të fillojnë të rrisin çmimet për shkak të numrit të ulët të prodhimit dhe kërkesës së tepërt).”- thotë kompania.

Ndryshe nga makinat e vjetra të mbledhura që pjesën më të madhe të kohës së tyre e kalojnë mbuluar në garazh, të gjithë modelet e prezantuara janë modele të reja të 2018-ës, shkëlqejnë dhe premtojnë për një shpërblim të mundshëm financiar përtej arsyes nesër. Çmimet e afishuara janë nën 100,000 dollarë. Ato variojnë nga SUV-i i Jeep Wrangler duke filluar nga rreth 27,000 dollarë, në çiftin Lexus LC 500 sportiv 92,000 dollarë.

Për paratë e kompanisë, bast i sigurt në këtë garë - të paktën për ata me fat që mund të hyjnë për garën e prodhimit ultra të kufizuar - është një fuoristradë, Challenger SRT Demon. Duke filluar nga 85,000 dollarë, me 808 kuaj fuqi - 840 nëse po drejton me gaz 100-oktan - që del të jetë rreth 100 dollarë për kuaj fuqi, dhe është një pazar i vërtetë. Në SHBA janë parashikuar 3,000 të tilla dhe 300 në Kanadan. Pothuajse është e garantuar që një makine të tillë ti rritet vlera, të paktën mes atyre që nuk i shkatërrojnë pa dashje duke u munduar ti shfrytëzojnë gjithë 100 kuajt.

"Çdo vit, ne përpiqemi të identifikojmë automjetet që shtyjnë kufijtë dhe lutemi që kjo të ndodhë pasi për këtë treg është shumë e rëndësishme," thotë CEO i Hagerty McKeel Hagerty. "Kjo listë është provë që njerëzit ende duan të ulen në vendin e shoferit, duke vënë duart mbi timon dhe duke shijuar përvojën e udhëtmit".

Sa larg në të ardhmen mendohet të shkojë sikur një prej këtyre mrekullive të 2018-ës, përpara se të nisë zhvlerësimi i tyre, është sigurisht pyetje proverbiale prej  64,000 dollarësh. Dhe të gjitha bastet do të fitohen në lidhje me makinat elektrike që drejtohen pa shpirt që do të shëtisin gjithë autostradat e botës në të ardhmen jo shumë të largët.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë