Rend dhe Ligj

Aida Hajnaj, mesazh kandidatëve për hetues: Përzgjedhja do të jetë transparente

Në përfundim të afatit të aplikimeve për hetues në Byronë Kombëtare të Hetimit, drejtuesja e këtij Institucioni, Aida Hajnaj iu është drejtuar me një mesazh të gjithë kandidatëve.

Hajnaj shprehet se thirrjes për aplikim iu përgjigjën mbi 650 kandidatë, ndërsa garanton se procesi i përzgjedhjes do të jetë një proces i drejtë, objektiv, transparent, dhe i barabartë, duke identifikuar kandidatët/et më të mirë, të cilët do të punojë ngushtësisht dhe nën drejtimin e Prokurorëve të Posaçëm për të hetuar veprat penale në fushën e korrupsionit dhe krimit të organizuar dhe do të garantojë një strukturë të pavarur nga çdo ndikim i paligjshëm, i brendshëm apo i jashtëm.

“Numri i kandidatëve të interesuar, që iu përgjigjën thirrjes për të aplikuar për këtë pozicion pune, në zbatim të Ligjit nr. 95/2016 “Për organizimin dhe funksionimin e institucioneve për të luftuar korrupsionin dhe krimin e organizuar” është mbi 650, sa më shpejt që të jetë e mundur do bëjmë saktësimet dhe do të njoftojmë numrin e saktë të kandidatëve që kanë aplikuar”, thuhet në njoftimin e BKH-së.

Ndër të tjera, procesi i përzgjedhjes do të asistohet dhe monitorohet nga afër nga Komisioni Ndërkombëtar i Ekspertëve që garanton transparencë dhe objektivitet maksimal në këtë proces.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë