Shkencë

ADN-ja e trashëguar nga Neandertalët ndikon në infektimin me Covid-19

Për aq sa mund të thonë shkencëtarët, neandertalët vdiqën  rreth 40 mijë vjet më parë. Por ata nuk u zhdukën plotësisht nga Toka. Në dekadën e kaluar është bërë e qartë se neandertalët u çiftëzuan me paraardhësit e njerëzve modernë dhe se të paktën disa nga prodhuan pasardhës të qëndrueshëm. Rezultati është se pothuajse gjysma e gjenomit neandertal ende mbijeton, i shpërndarë në sasi të vogla midis pothuajse të gjithë ADN-së së njerëzve modernë. (Përjashtim bëjnë ata me paraardhës kryesisht afrikanë, sepse neandertalët duket se nuk kanë jetuar kurrë në Afrikë.)

Dëshironi të VAZHDONI Së lexUARi artikullin?

Abonohu tani, është falas!

Më Shumë