Lajme

Zgjedhje në 13 tetor? 3 parti opozitare kërkesë zyrtare për regjistrim në KQZ

Tre parti të opozitës i dërguan kërkesë zyrtare në KQZ për tu regjistruar për zgjedhjet e 13 tetorit. Përmes një letre të depozituar nga sekretari i përgjithshëm, Endrit Brahimllari, LSI kërkon të regjistrohet për këto zgjedhje.

Në dalje të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, pasi depozitoi kërkesën, Endrit Brahimllari u shpreh se data 13 tetor është e ligjshme për të zhvilluar zgjedhje dhe se anëtarët e këtj komisioni nuk duhet të bëhen kamikazë.

“Anëtarët e KQZ nuk duhet të bëhen kamikazë të Edi Ramës dhe Rilindjes. Unë kam ardhur në emër të LSI për të kërkuar regjistrimin në zgjedhje. Data 13 është ditë e ligjshme për zgjedhjet në pushtetin lokal”- tha Brahimllari.

Por Lëvizja Socialiste për Integrim nuk është vetëm në këtë kërkesë, pasi letër për regjistrim pranë KQZ-së kanë çuar edhe dy parti të tjerë opozitare, PR dhe PAA.

Mbetet për tu parë nëse KQZ do e marrë parasysh këtë kërkesë, pasi sot është afati  fundit i regjistrimit sipas Kodit Zgjedhor. Palët do të kenë më pas shumë pak kohë për të vijuar me dorëzimin e emrave të kandidatëve për kryetarët e bashkive dhe anëtarët e këshillave bashkiak.

Nga PD ende nuk ka asnjë lëvizje për t’ju bashkuar kësaj kërkese të aleatëve të saj.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë