Jete & Stil

Yjet e YouTube mund të inkurajojnë fëmijët të ushqehen shëndetshëm

Yjet e mediave sociale mund të inkurajojnë fëmijët që të ushqehen shëndetshëm, sugjeron një studim i ri.

 Një studim i ri i kryer mbi imazhet që fëmijët ndjekin në rrjetet sociale dhe ndikimin që kanë tek ta, thotë se mediat sociale kanë  ndikim të madh në mënyrë si ushqehen fëmijët.

Studimi i paraqitur në Kongresin Evropian mbi Obezitetin, shqyrtoi përgjigjet e fëmijëve lidhur mbi preferencat e tyre ushqimore.

Yjet e mediave sociale që u përdorën në studimin e ri ishin Zoella, që ka 10.9 milionë ndjekës në Instagram dhe Alfie Deyes, që ka 4.6 milionë.

 Studimi ndau 176 fëmijë në tre grupe, të cilëve u ofruan disa ushqime të ndryshme , të shëndetshme dhe jo të shëndetshme për të zgjedhur.

Ato ju afruan fëmijëve  ushqime , si rrush, ëmbëlsira dhe ushqime fast-foood, dhe zgjedhja e fëmijëve ishin ato ushqime që kishin parë në këto faqe që ndiqnin në rrjetet sociale.

Dr Emma Boyland, një nga studiueset e Universitetit të Liverpulit, tha faqet që ndiqen nga miliona njerëz në rrjetet sociale,   duhet të kenë përgjegjësi mbi atë se çfarë postojnë , pasi besimi që ata kanë krijuar tek fansat e tyre që i ndjekin bën që të kenë ndikim të madh.

Studiusit thonë se është shumë e rëndësishme që fëmijët të mbrohen nga marketingu i ushqimeve, jo vetëm në TV, por edhe në internet ku ata po shpenzojnë gjithnjë e më shumë kohë.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë