Teknologji

Volvo: Gjysmë milionë makina mund të kenë probleme sigurie

Volvo ka lëshuar njoftime të shtunën ku kujton se pothuajse gjysmë milioni makina në mbarë botën mund të kenë probleme sigurie
Për shkak të një dështimi në prodhim, kompania suedeze ka frikë se një komponent brenda disa motorëve me naftë mund të pësojë defekte. Në një skenar më të keq kjo mund të çojë në djegien e motorit dhe të rrezikojë jetën. Aktualisht nuk ka pasur raporte për lëndime personale ose aksidente.

Sipas një platforme suedeze të lajmeve, ky gabim teknik ndikon në disa motorë dizel me katër cilindra të ndërtuara në mes viteve 2014 dhe 2019. Zëdhënësi i Volvo, Stefan Elfström, tha se modelet V40, V60, V70, S80, XC60 dhe XC90 janë më të rrezikuara..

Kjo vjen në një kohë të vështirë për prodhuesin e makinave që, pavarësisht shifrave të shitjeve në rritje, raportoi një rënie në fitime të enjten. /EURONEWS

Më Shumë