Lajme

Virusi që bllokoi dhjetëra faqe në internet

Përdoruesit e internetit u ballafaquan me probleme në shumë faqe interneti për rreth një orë për shkak të një problemi me Cloudflare. Kompania ofron siguri në internet dhe shërbime të tjera që synojnë të ndihmojnë bizneset online të funksionojnë normalisht.

Shumë përdorues kanë raportuar se shihnin “502 gabime” që shfaqej në shfletuesit e tyre kur u përpoqën të vizitonin faqe të ndryshme. Cloudflare tha se problemi ishte zgjidhur edhe pse disa nga mjetet e tij të analitikes po përballeshin ende me përçarje. Ndër faqet që u preken ishte Downdetector, një faqe popullore e përdorur për të monitoruar problemet në internet.
CoinDesk – një faqe lajmesh e specializuar në kriptomonedha- ishte gjithashtu një nga ata që u prekën.

Shërbimi për zbulimin e avionit Flightradar24, shërbimi i statistikave të mediave sociale Blade sociale dhe sistemi i monitorimit të vreshtave Vinelytics ishin ndër të tjera për të konfirmuar se ata ishin prekur. Kodi i gabimit 502 nënkupton që një server në internet ka marrë një përgjigje të pavlefshme nga një tjetër server që po përpiqet të kontaktojë.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë