Vende dhe Udhetime

VIDEO- Një panoramë e bukurisë natyrore në Kolorado

Pamjet në videon më sipër janë marrë nga Kolorado në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Se natyra na surprizon me ato që na ofron është dëshmuar gjithmonë, por këto pamje janë aq të mahnitshme sa të gjithë do të donim t’i shijonim nga afër.

Video tregon lumin e Kolorados, i cili është një nga lumenjtë kryesorë në Shtetet e Bashkuara. Shtrihet në jugperëndim të SHBA-ve dhe në veriperëndim të Meksikës dhe është i gjatë rreth 2.330 km. Lumi Kolorado buron në anën perëndimorë të Maleve Kordiliere. Me rrjedhën e tij natyrore derdhet në gjirin e Kalifornisë, por për shkak të shfrytëzimit të ujit për ujitje, shpesh thahet. Pellgu i lumit Kolorado përfshinë 629.100 km².

 

Më Shumë