Keshilla

Vetitë kuruese të karrotës

Karrotat janë dhe kanë qenë pjesë e rëndësishme e dietave vegjetariane. Karrotat janë perime rrënjë që i takojnë familjes Apeaceae apo Umbelliferrous. Karrota shpesh përdoret në terapi me lëngje për trajtimin e disa sëmundjeve. Ato janë gjithashtu të pasura në vitamina, antioksidues dhe fibra, të cilat mund të zvogëlojnë rrezikun e zhvillimit të kancerit, sëmundjeve të zemrës dhe diabetit të tipit 2.

Për çfarë ndihmojnë karotat:
Karrotat janë një burim i pasur i beta karotene, i cili është një antioksidues i fuqishëm me shumë përfitime shëndetësore. Në trup, beta karotene konvertohet në vitaminë A për të ruajtur lëkurën e shëndetshme. Studimet tregojnë se beta karotene gjithashtu mbron mushkëritë kundër toksinave që çojnë në zhvillimin e kancerit.
Kjo lëndë ushqyese ndihmon sidomos ish-duhanpirësit për të ulur rrezikun e zhvillimit të kancerit të mushkërive dhe stomakut. Ushqime të tjera të larta në beta carotene janë spinaqi dhe patatet e ëmbla.

Tretja. Trupi ka nevojë për disa minerale, vitamina, fibra dhe enzima të domosdoshme për të fuqizuar procesin e tretjes, dhe karotat i kanë ato. Karota ka sasi të barabarta të fibrave të tretshme dhe të pazgjidhshme, të cilat ndihmojnë për të nxitur ushqimin përmes sistemit të tretjes. Karotina rrit shëndetin e limfociteve, qelizave që luftojnë kundër patogjenëve.

Shëndeti dentar. Karota mund të ndihmojë të mbani dhëmbët dhe mishrat e shëndoshë në shumë mënyra. Karrota gjithashtu stimulon prodhimin e pështymës, e cila ndihmon për të mbajtur bakteret në gojë nën kontroll. Kapaciteti i tyre alkalin mund të balancojë pH në gojë


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë