Vende dhe Udhetime

Vendet më të ftohta në botë

Vendi më i ftohtë në botë është një qytezë e vogël në Rusi, Oymyakon ku temperatura më e ulët është regjistruar në -96 gradë celsius në shkurt të viti 1933.

Temperaturat mesatare të dimirit sillen rreth – 58 gradë dhe vetëm rreth 500 njerëz kanë guximin që të banojnë në këtë fshat. Për shkak të temperaturave të ulëta në këtë vend nuk rritet asnjë lloj bime, dhe dieta e njerëzve në këtë vend përbëhet vetëm nga mishi.

Po veç Oymyakon të Rusisë, ja kush janë vendet më të ftohta në botë.

Oymyakon, Russia

Verkhoyansk, Russia, në këtë vend temperaturat në janar janë regjistruar deri në -46 grade

International Falls, Minnesota, temperaturat në këtë vend gjatë gjithë janarit shkojnë deri në -20 gradë celscius
Fraser, Kolorado, termometri në këtë vend ka shënuar deri në -31 gradë celcius.
Yakutsk, Rusi, temperaturat ne janar shënojnë deri minus 35 gradë celcius.
Hell, Norvegji, temperaturat në janar shënojnë -19 gradë celsius
Barrow, Alaska, ky vend përballet me një dimër shumë të ftohtë dhe të eger, dieli thuajse nuk shfaqet fare, qe nga fillimi i dhjetorit, deri ne fund të janarit.
 

Më Shumë