Keshilla

Ushqimet që nuk kemi ditur si t’i lajmë

Njerëzit që kujdesen për shëndetin e tyre e dinë se është jashtëzakonisht e rëndësishme të lahen produktet e tyre ushqimore. Procesi duket me të vërtetë i lehtë: vetëm duhet të aktivizosh një rubinet dhe të lani produktin ushqimor. Por ka disa gjëra që janë të rëndësishme për t'u kujtuar.

Perimet e ngrira - Perimet e ngrira që vetëm i hidhni në tigan dhe i vloni. Por ju duhet ta dini se para se t'i ngrini ato, perimet duhen larë me ujë. Shumë njerëz nuk i lajnë produktet e ngrira para se t’i përdorin ato, por në fakt është diçka e gabuar: ju duhet t'i lani ato tërësisht dhe t'i përgatitini ato në të njëjtën mënyrë si perimet e freskëta.

Ambalazhet e qumështi - Rekomandohet të lani paketimin e qumështit, kosit dhe produkteve të tjera të lëngshme përpara se t'i hapni ato. Mijëra konsumatorë prekin këto pako, i marrin dhe lexojnë informacionin mbi etiketat. Sa më shpejt që të hapim shishe, bakteret nga njerëzit që kanë prekur më parë këtë produkte, mund të hyjnë lehtësisht brenda.

Peshku - Ndonëse temperaturat e larta vrasin të gjitha bakteret gjatë kohës që piqni peshkun, duhet të dini se dhe nëse piqni peshkun, ekziston rreziku i përhapjes së baktereve në të gjithë kuzhinën tuaj. Mbani në mend se duhet të lani duart, bordin e prerjes dhe thikën pas prerjes.

Lakra - Pa marrë parasysh se çfarë lloj lakre është, ju duhet ta lani atë tërësisht. Nëse ju do të gatuani lulelakër, e cila është në të njëjtën familje të lakrës, ju duhet të pastroni të gjitha pjesët dhe ta ndani atë në copa. Nëse dëshironi të gatuani lakër të kuqe ose të bardhë, ju duhet të hiqni shtresat e sipërme pasi ata mund të fshehin papastërtitë dhe pluhurin. Për të hequr qafe bakteret, vendoseni lakrën tuaj në një lavaman mbushur me ujë, shtoni pak uthull, dhe lëreni për disa minuta. Pastaj lajeni me ujë të bollshëm.

Pijet e konservuara - Pijet e konservuara përdoren më shumë gjatë ditëve të nxehta të verës. Asnjëherë mos pini këto pije pa e larë kanaçen si fillim ose të paktën të fshini pjesën e sipërme. Ju e dini që të gjitha kanaçet zakonisht udhëtojnë në kamionë me pluhur dhe njerëz të ndryshëm i prekin ato. Nëse keni mundësi mos e konsumoni asnjë herë pijen në kanaçe, hidheni në një gotë, për të shmangur ndonjë rrezik.

Marule -T ë gjitha zarzavatet janë jashtëzakonisht të shijshme dhe të shëndetshme. Por, kur përgatisni marule, mos harroni ta shpëlani atë. Për të hequr qafe gurëzat e vegjël ose papastërtisë në gjethe, ju duhet ta shtypni marulen dhe lini atë në ujë të pastër të ftohtë për disa minuta.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë