Teknologji

Udhëtimi me linjën hekurudhore më të shpejtë e të ngarkuar në botë (VIDEO)

Shinkansen është një rrjet i linjave hekurudhore me shpejtësi të lartë në Japoni që operohet nga katër kompani të Grupit të Hekurudhave në këtë vend. Duke filluar me Tokaido Shinkansen 515.4 km që ka filluar operimin në vitin 1964, rrjeti është zgjeruar dhe për momentin që përbëhet nga 2.387.7 km me pjesë të linjës, ku shpejtësia maksimale shkon deri në 320 km/orë.

Rrjeti aktualisht lidh shumicën e qyteteve më të mëdha në ishujt Honshu dhe Kyushu si dhe është aktualisht në ndërtim e sipër një lidhje me ishullin verior të Hokaido.

Shpejtësia mesatare e funksionimit është 240 km / orë, madje në një seksion prej disa kilometra shpejtësia shkon deri në 387,5 km, pikërisht pjesa që lidh qytetin Tohoku. Por treni që përshkon këtë linjë mund të kap edhe shpejtësi ekstreme dhe gjatë disa testeve ka arritur deri në 443 km/orë (275 mph). Shinkansen fjalë për fjalë do të thotë linjë e re e trenit nga gjuha e vjetër japoneze.

Tokaido Shinkansen është linja më e ngarkuar hekurudhore me shpejtësi të lartë në botë përmes saj kalojnë mesatarisht 151 milionë pasagjerë në vit.

Më Shumë