Vende dhe Udhetime

Udhëtimet ndërkombëtare arrijnë mbi një miliard  vetëm për vitin 2023, kryeson Europa

Panorama ndërkombëtare në lidhje me turizmin "është në trazira, me numrat që lidhen me udhëtimet ndërkombëtare që arrijnë në 1.29 miliardë në 2023, duke shënuar një rritje të dukshme krahasuar me 2022".

Observatori Bit e konfirmon këtë të dhënë të fundit të Unwto (Organizata Botërore e Turizmit), duke paraqitur edicionin e ardhshëm të Shkëmbimit Ndërkombëtar të Turizmit (4-6 shkurt Allianz Mico).

Në këtë kontekst, Evropa konfirmon veten si destinacioni kryesor i udhëtimit për turistët ndërkombëtarë (700 milionë mbërritje, baraz me 54% të totalit)

Italia renditet si destinacioni më i dëshiruar, “veçanërisht në segmentin me shpenzime të larta”, sipas Euromonitor.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë