Trend

Turizmi i gjumit do të jetë tendenca më e madhe e udhëtimit në 2024

Merrni pasaportën, syzet e diellit dhe...jastëkun?

Çfarë ju bind të shkoni me pushime? A është një shans për të zbuluar vende të reja? Mendimi i disa javëve të kaluara duke u zhytur në ujë? Apo jeni pjesë e trendit në rritje të njerëzve që lënë pas dyshekun e tyre dhe udhëtojnë me synimin për të fjetur një gjumë të mirë?

Hilton Trend Report, një sondazh me mbi 10,000 turistë nga nëntë vende, ka zbuluar se arsyeja kryesore që njerëzit duan të udhëtojnë në 2024 është për të 'pushuar dhe rimarrë fuqi'.

Turizmi i gjumit, ose mundësia për një natë të mirë, po motivon turistët, të cilët tashmë po i japin më shumë rëndësi vendit se ku do të qëndrojnë.

Një pushim i mirë natën është zgjedhja e udhëtimit

Ndërsa një hotel luksoz mund të jetë perfekt për një gjumë të rehatshëm, turistët gjithsesi nuk po ia lënë relaksimin e tyre fatit.

33 për qind e të anketuarve thanë se dëgjojnë muzikë ose një podcast për t'i ndihmuar ata të flenë gjatë pushimeve, ndërsa 22 për qind vendosin tapa veshi.

Dhe kohët kur turistët zgjidhnin një hotel bazuar në pishinën, restorantin dhe afërsinë me vendet kulturore lokale, kanë ikur. Në ditët e sotme, gjithçka ka të bëjë me shtratin. 27 për qind e të anketuarve thanë se "dysheku" ishte i rëndësishëm nëse ata po udhëtonin për t'u çlodhur.

Përtej dyshekut, 18 për qind pranuan se merrnin me vete jastëkun e tyre më të mirë kur udhëtonin.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë