Vende dhe Udhetime

Tempulli budist në këmbët e një vullkani (VIDEO)

Këto janë pamjet e një tempulli Budist në rajonin e Taung Kalat, 938 metra mbi nivelin e detit i ndërtuar në majën e një shkëmbi, pranë kraterit të një vullkani jo aktiv.

Tempulli është një vend pelegrinazhi që vizitohet çdo vit nga miliona njerëz edhe pse është në kraterin vullkanit Popa. Ky i fundit edhe pse prej vitesh ka qenë jo aktiv, kur ka shpërthyer, ka pasur një forcë të jashtëzakonshme dhe shkatërrime kolosale.

Tempulli ndodhet rreth 50 km në Juglindje të qytetit të Baganit në Mianmar.

 

Më Shumë