Politike

Survejimi i Bashës, Policia: Spekulim mediatik

Policia e Shtetit hodhi poshtë lajmet në disa media se familja e Bashës mbahet nën survejim, duke e konsideruar spekulim mediatik për qëllime të mbrapshta dhe qëllim keqinformimin publik.

Policia e Shtetit në një njoftim në faqen zyrtare, shprehet se lidhur me shkrimin e botuar në gazetën “Panorama”, të datës 1 qershor 2018, me titull “Hije skandali, Policia mban në survejim familjen Basha”, sqarojmë se: “Nuk është aspak e vërtetë që familja e Lulzim Basha, kryetar i PD-së, apo familjarë të tij, të mbahen nën vëzhgim nga forca policore”.

Policia e Shtetit e konsideron spekulim mediatik me qëllim keqinformimin e opinionit publik. “Përmbajtja e shkrimit është tërësisht një spekulim mediatik me synim mashtrimin dhe keqinformimin e opinionit publik për qëllime që i gjykojmë të mbrapshta. Me keqardhje konstatojmë se lajmi në fjalë duket i fabrikuar nga zyrat e një partie politike dhe jo nga redaksi serioze”, deklaron Policia e Shtetit.

Po ashtu, Policia e Shtetit sqaron se: “Informimi i publikut rreth veprimtarisë së institucioneve të shtetit është një e drejtë e garantuar me ligj, prandaj nëse dikush do të kishte interes rreth së vërtetës, do ta merrte informacionin lehtësisht në rrugë zyrtare. Fakti që asnjë nga institucionet e përmendura nuk është kontaktuar nga media në fjalë, na krijon dyshimin se në këtë rast kemi të bëjmë me keqpërdorim flagrant të një gazete nga ana e politikës. Me këtë rast theksojmë se lideri i opozitës Lulzim Basha përfiton nga statusi si kryetar i opozitës, masa shtesë dhe shoqërohet nga forca të Gardës së Republikës”.

“Por nuk ka në asnjë moment dhe në asnjë rrethanë, monitorim survejues të tij nga strukturat e Policisë së Shtetit”, thekson më tej Policia në deklaratën e saj


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë