Jete & Stil

Si të zbuloni n­ëse keni celular fallco apo origjinal

Të paguash shumë të madhe për të blerë një celular, dhe në fund mos të jesh i sigurt që malli që ke blerë është falso apo origjinal.

Ekziston një metodë për të parë nëse telefoni juaj është prodhim origjinal, apo është prodhuar ne ndonjë shtet tjetër. Për të parë këtë duhet të shtypni në telefonin tuaj kodin *#06#, pastaj do të shfaqet një numër në ekran.

Pasi të keni bërë këtë veprim, do t’ju shfaqet një numër i gjatë me shumë shifra, ku shifra e 7 dhe e 8 tregon vendin e prodhimit.

Kështu për shembull, nëse ka kodin
00 – Telefoni juaj është prodhuar në vendin origjinal të pajisjes. (Apple SHBA, Samsungu i Koresë së Jugut, …)
01 ose 10 – Telefoni juaj është prodhuar në Finlandë
02 ose 20 – Telefoni juaj është prodhuar në Emitares
03 ose 30 – Telefoni juaj është prodhuar në Kore
04 ose 40 – Telefoni juaj është prodhuar në Kinë
05 ose 50 – Telefoni juaj prodhohet në Brazil, Shtetet e Bashkuara ose Finlandë
06 ose 60 – Telefoni juaj prodhohet në Hong Kong, Kinë ose Meksikë
08 ose 80 – Telefoni juaj prodhohet në Gjermani.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë