Treg

Drithëra, patate, qumësht. Ja çfarë hamë më shumë

Dieta e shqiptarëve anon nga drithërat, patatet dhe qumështi.

Këtë e ka konfirmuar edhe indeksi i çmimeve të prodhimeve bujqësore të publikuar nga Instituti i Statistikave. Sipas këtyre të dhënave indeksi i drithrave, patateve dhe qumëshit ka pasur rënien më të madhe. Rritje kanë shënuar bimët industriale, perimet dhe drufrutorët.

Në vitin 2017, indeksi vjetor i çmimeve të prodhimeve bujqësore (2015=100) arriti në 99,2, nga 99,9 që ishte në 2016. Indeksi i çmimeve të prodhimeve bujqësore në vitin 2017 shënoi një rënie me 0,7 % krahasuar me një vit më parë. Në vitin 2017, indeksi i çmimeve të prodhimeve bimore shënoi rënie me 0,9 %, dhe indeksi i çmimeve të prodhimeve blegtorale, shënoi rënie me 0,4 %, krahasuar me një vit më parë.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë