Lajme

Shkarkohet gjyqtari Bledar Abdullai

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka shkarkuar nga detyra gjyqtarin e Gjykatës së Tiranës, Bledar Abdullai që është njëkohësisht kandidat në Këshillin e Lartë Gjyqësor. Në seancën dëgjimore që u zhvillua ditën e enjte, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka konstatuar se Abdullai nuk ka bërë deklarim të saktë të pasurisë.

Por, problemet më të mëdha për gjyqtarin e Tiranës janë zbuluar te bashkëjetuesja e tij.  Gjyqtari ka deklaruar se është investitor në fondin e pensioneve, në një bankë të nivelit të dytë, por nuk ka deklaruar se edhe bashkëshortja e mamaja e tij, janë aksionere në të njëjtën shoqëri.

Gjatë seancës dëgjimore, gjyqtari u justifikua se bashkëjetuesja e tij paratë i ka nga bizneset dhe trashëgimi nga familja.

Gjithashtu, KPK ka konstatuar se gjyqtari i Tiranës ka liruar një të burgosur të arrestuar për drogë.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë