Keshilla

Shefa, ja disa mënyra për të ndryshuar sjelljen e punonjësve!

Keni nevojë  për shmangur disa zakone të këqija tek punonjësit tuaj? Një studim i ri gjen teknikat më të mira për të ndikuar që punëtorët tuaj të formohen sa më mirë.

Produktiviteti i punonjësve tuaj do të zbehet dhe ata do të marrin disa zakone të këqija. Si një udhëheqës, ju duhet të gjeni mënyra efektive për të ndryshuar sjelljen e tyre.

"Shpesh përpjekjet prodhojnë një rezultat të kundërt: prishjen e marrëdhënies, zvogëlimin e performancës së punës", shkruan Jack Zenger, drejtor në konsultën e zhvillimit të lidershipit në Harvard.

Zenger vendosi të zbulojnë se si ndikojnë ndryshimet e liderëve të mirë, kështu që ai së bashku me grupin e tij  zhvilluan një studim prej 2,852 punonjësish dhe 559 bosëve të tyre. Rezultatet zbuluan një sërë sjelljesh që "lidhen me një aftësi të jashtëzakonshme për të nxitur ndryshimin". Më poshtë, shikoni gjashtë metodat më të rëndësishme që udhëheqësit duhet të miratojnë nëse dëshirojnë të ndryshojnë ndryshimet në veprimet e punonjësve të tyre.

Të frymëzoni, por mos u tallni.

Vlen të përmendet se një nga sjelljet më pak efektive është kërkesa dhe sugjerime të pandërprera.  Sjellja më e efektshme e lidershipit në ndryshimin e drejtimit, është që të frymëzojë punonjësit tuaj. Ju mund të frymëzoni punonjësit tuaj duke punuar me ta në një nivel individual për të gjetur se cilat janë qëllimet dhe aspiratat e tyre. "Udhëheqësit frymëzues kuptojnë nevojën për të bërë një lidhje emocionale me kolegët. Ata duan të provokojnë një ndjenjë të dëshirës sesa frikë", shkroi Zenger "Një qasje tjetër në shumë situata të punës është që të bëjmë një lidhje bindëse dhe racionale me individin në të cilin ne shpjegojmë logjikën për ndryshimin që duam që ata ta bëjnë."

Identifikoni probleme.

Sjellja e dytë më efektive është aftësia për të njohur problemet në sistemet e kompanisë suaj dhe në punonjësit tuaj, në mënyrë që të ndihmoni të bëni ndryshime pozitive. Si shembull, Zenger .s hkruan se kur ata punonin me një kompani, punonjësit jepnin maksimumin për të marrë produktivitetin në kohë. 

Qëllimi për një bashkëpunim kolektiv.

Sigurimi i qëllimeve të qarta për të gjithë ekipin do t'ju ndihmojë të udhëzoni punonjësit në sjellje pozitive. "Ndryshimi i iniciativave funksionon më mirë kur sytë e të gjithëve janë të fiksuara në të njëjtin qëllim," shkruan Zenger. "Prandaj, diskutimet më produktive për çdo ndryshim të propozuar janë ato që fillojnë me strategjinë që i shërben".

Të sfidoni çdo rregull

Udhëheqësit që sfidojnë praktikat standarde të kompanisë janë të suksesshëm në ndryshimin gjërave . Forcat që i mbajnë ekipet nga ndryshimet efektive janë "praktika dhe politikat e vjetra", shkruan  Zenger. "Udhëheqësit që shkëlqejnë në ndryshimin e drejtimit do të sfidojnë edhe rregullat që duken të gdhendura në gur".

Kultivo besimin në gjykimin tënd.

Marrja e thirrjeve të gjykimit pas mbledhjes së provave nga të dy anët e një çështjeje është një pjesë e madhe e udhëheqjes dhe ndryshimit të drejtimit. Por keni nevojë që punonjësit tuaj të kenë besim në gjykimin tuaj. Shikoni në ekipin e rivalëve të Abraham Lincoln, për shembull: Presidenti ishte vazhdimisht duke u ekspozuar ndaj pikëpamjeve të kundërta dhe duke u sfiduar. Liderët e mirë "e pranojnë se të kërkosh këshilla nga të tjerët është dëshmi e besimit dhe forcës së tyre, jo një shenjë dobësie", thonë autorët. "Për shkak të aftësisë së tyre për të ndërtuar besimin në vendimet që ata bëjnë. Nëse të tjerët nuk i besojnë gjykimit tuaj, do të jetë e vështirë t'i merrni ato për të bërë ndryshimet që dëshironi.

Jini të guximshëm.

Guximi dhe lidershipi i suksesshëm shkojnë dorë për dore. Çdo gjë që ju do të bëni si udhëheqës kërkon guxim. "Në të vërtetë, çdo iniciativë që filloni si një udhëheqës, çdo pagesë e re që ju bëni, çdo ndryshim në procesin që ju i zbatoni, çdo ide të re të produktit që ndjek, çdo riorganizim që implementoni, çdo fjalim që jepni, çdo bisedë në të cilën ju jepni reagime të vështira një koleg dhe çdo investim në një pjesë të re të pajisjeve kërkon guxim, "shkruan Zenger


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë