Kungulli është një nga perimet me disa veti ushqyese, i pasur me vitamina dhe minerale, por me pak kalori.
Sipas dietologëve, kungujt janë të pasur me ushqyes esencialë që ndihmojnë në mbrojtjen nga stresi; ata janë të shëndetshëm për sytë, ju mbrojnë nga disa lloje kanceri, si dhe ndikon në jetëgjatësi.
Ekspertët rekomandojnë të hani kunguj tri herë në javë për t’i korrur të gjitha përfitimet shëndetësore.
Kungulli është një nga burimet më të mira dhe më të njohura me beta-karoten, një super antioksidant, që njihet si kontribuesi kryesor i ngjyrës portokalli dhe që konvertohet në vitamin A në trup.
Madje, disa prej farave të kungujve mund të përmbajnë edhe triptofan – të cilat ndikojnë në një përqendrim sa më të mirë.
Copyright © Gazeta “Si”
Të gjitha të drejtat e këtij materiali janë pronë ekskluzive dhe e patjetërsueshme e Gazetës “Si”, sipas Ligjit Nr.35/2016 “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e tjera të lidhura me to”. Ndalohet kategorikisht kopjimi, publikimi, shpërndarja, tjetërsimi etj, pa autorizimin e Gazetës “Si”, në të kundërt çdo shkelës do mbajë përgjegjësi sipas nenit 179 të Ligjit 35/2016.