Treg

Rritet numri i shkencëtarëve dhe inxhinierëve në BE

Në 2017, numri i shkencëtarëve dhe inxhinierëve të moshës 25-64 në Bashkimin Europian  është rritur me 2% krahasuar me 2016. Numri total i shkencëtarëve dhe inxhinierëve në Be vlerësohet të jetë 16.5 milion, dhe ata përfaqësojnë  (21%) të të gjithë të punësuarëve në sektorët e shkencës dhe teknologjisë  në BE.

Shpërndarja e shkencëtarëve dhe inxhinierëve në të gjithë BE-në, për shumicën e vendeve kjo në përgjithësi është në përputhje me pjesën e tyre të popullsisë së BE-së. Megjithatë, Mbretëria e Bashkuar dhe Gjermania përbënin së bashku 38% të shkencëtarëve dhe inxhinierëve në BE, që është më e lartë se pjesa e tyre e kombinuar e popullsisë së BE (29%).Kurse, Italia dhe Franca përbënin 16% të shkencëtarëve dhe inxhinierëve në BE, që është nën pjesën e tyre të kombinuar të popullsisë së BE-së (25%).


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë