Lajme

“Rezoluta”, Luan Rama: Shteti drejtohet me kushtetutë, o budallenj!

Pasi Kuvendi miratoi sot rezolutën, kundër presidentit Meta lidhur me ngërçin për Gjykatën Kushtetuese, ka reaguar zëvendëskryetari i LSI-së, Luan Rama.
Nëpërmjet një postimi në rrjetin social “Facebook”, Rama shkruan se vendi drejtohet me Kushtetutë dhe jo me Rezolutë.
“Shteti drejtohet me kushtetutë, o budallej! Jo me rezolutë”, shkruan Luan Rama.

https://www.facebook.com/luanrama.al/posts/2506503569462331?__xts__[0]=68.ARCBg4cNRV_lkicMHVPWwTVloC4BFecVFaUnv7uftRBoXmXb30-s0D-J0b_CZNPhIpxi--NYzXJDtHxUxGU0uNi2ZgHoI9ucMybKO9HYUY9c4vX79bXAn5TVQBO8pmhorVc85ZH2tVz3q2BViJXVM5eAmD4GbWY9w2-xoQpNPXrcUbmM6LMtu877mdmrsrkgKVFRR3fGsqeH9417lm4EbDM0ewqduABeGav4e1_vTYqMnvzug738XPxCb5WE5E2h6elJRIeP6Zxbd8GngwLSM1E7KHE95BTG1ZlV4zhnoCO1IS22-uUpR-yMMU_GSiDmFw9ST2C7dqxSbndqsHFiPk_-&__tn__=-R

Në seancën e jashtëzakonshme plenare të ditës së sotme, maxhoranca dhe opozita e re votuan me shumicë votash rezolutën “shmangia e krizës kushtetuese me synim legjitimitetin e gjykatës kushtetuese – detyrë imperative e organeve më të larta të shtetit”.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë