Lajme

Protesta e opozitës, ambasada e SHBA: Kujdes, ka dhunë!

Ambasada amerikane ka vënë në dijeni shtetasit e saj dhe i ka këshilluar të kenë kujdes në protestën e nesërme të opozitës, 25 maj 2019.

Në një njoftim publikuar në faqen zyrtare, ambasada bën me dije pikat kyçe se ku do të zhvillohet protesta, ndërsa i sugjeron ata që të shmangin grumbullimet e mëdha dhe fushat ku demonstratat janë të pashmangshme ose në vazhdimësi dhe të monitorojnë mediat lokale për përditësime.

“Një demonstratë e madhe pritet të zhvillohet pranë Zyrës së Kryeministrit më 25 maj 2019, duke filluar nga ora 7:00. Grupi synon të demonstrojë kundër qeverisë shqiptare dhe mund të lëvizë në vende të ndryshme në Tiranë. Kohëzgjatja e demonstratës së pritshme është e panjohur. Demonstratat e kohëve të fundit kanë qenë edhe të dhunshme. Forcat e sigurisë kanë përdorur shihedhëset dhe gazin  lotsjellës për të shpërndarë turmat. Pikat e grumbullimit përfshijnë, por nuk kufizohen vetëm në zonat e mëposhtme në Shqipëri: Ndërtesa e Parlamentit; Zyra e Kryeministrit; Ndërtesa të tjera qeveritare”, njofton ambasada.

Më tej theksohet se “personeli i Ambasadës së SHBA-së dhe anëtarët e familjeve të tyre duhet të shmangin të gjitha pikat e grumbullimit dhe vendet ku demonstratat janë të pashmangshme ose në vazhdimësi”.

Veprimet që duhen kryer:

-Shmangni grumbullimet e mëdha dhe fushat ku demonstratat janë të pashmangshme ose në vazhdimësi.

-Jini të vetëdijshëm për rrethanat tuaja.

-Monitoroni mediat lokale për përditësime.

-Mbani një profil të ulët.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë