Lajme

Prokurori Arben Dollapaj del i pastër

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka zhvilluar seancën dëgjimore për prokurorin e Prokurorisë pranë Gjykatës së Apelit Shkodër, Arben Dollapaj.  Hetimi i thelluar për prokurorin Dollapaj është kryer nga trupi gjykues i kryesuar nga Lulzim Hamitaj dhe me anëtarë Brunilda Bekteshi dhe Olsi Komici.  Prokurori Dollapaj ka qenë vetë i pranishëm në seancë pa praninë e avokatit.

Sipas raportit të ILDKPKI-së, ka bërë deklarim të saktë të pasurisë.

Në hetimin e thelluar të KPK-së, Dollapaj rezulton se ka një apartament me sipërfaqe 76 m2 në Bajram Curri; një shtëpi banimi me sipërfaqe 113 m2 në Selitë të vogël me vlerë 9 milionë lekë; shtëpi banimi në ndërtim e sipër në Valbonë dhe dy llogari bankare. Gjithashtu rezulton se ka edhe një kredi prej 5 milionë lekësh.

Lidhur me shtëpinë në Tiranë të blerë në vitin 2011, prokurori ka deklaruar si burim financiar kursimet personale dhe një hua nga kunati prej 25 mijë $.

Pra, ka bërë deklarim të saktë dhe nuk ka fshehje pasurie. Edhe raporti mbi pastërtinë e figurës, i ofruar nga DSIK rezulton pozitiv për prokurorin e Apelit të Shkodrës.

Arben Dollapaj e ka filluar karrierën në vitin 1993. Në vitin 2003, ai ka qenë prokuror në Durrës, ndërsa në vitet 2004-2008 ka shërbyer si prokuror i Prokurorisë së Rrethit Tiranë.

Në vitet 2008-2016, Dollapaj ka shërbyer në Prokurorinë e Përgjithshme, ku ka mbajtur funksionet e drejtorit të Inspektimit dhe Burimeve Njerëzore si dhe drejtorit të Drejtorisë Gjyqësore dhe Ekzekutimit të Vendimeve Penale.

Në vitin 2016, Dollapaj u transferua në Prokurorinë e Apelit të Shkodrës pas një përplasjeje publike me ish-kreun e Prokurorisë së Përgjithshme, Adriatik Llalla.  Ai e cilësoi këtë vendim si “hakmarrje” dhe ngriti padi në Gjykatën Administrative të Apelit duke kërkuar shfuqizimin e dekretit të Presidentit të Republikës dhe të vendimit të Prokurorit të Përgjithshëm si dhe rikthimin e tij në vendin e mëparshëm të punës në Prokurorinë e Përgjithshme.

Paralelisht me detyrën si prokuror, Arben Dollapaj ka qenë edhe anëtar i Këshillit të Prokurorisë si dhe ekspert trajnues në Shkollën e Magjistraturës.

Është kandidat për Këshillin e Lartë të Prokurorisë.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë