Vende dhe Udhetime

Porta e Ferrit në Turkmenistan, digjet prej 40 vitesh (VIDEO)

Në shkretëtirën e nxehtë Karakum në Turkmenistan, afër fshatit me 350 banorë Darvaza, është një vrimë në tokë 230 metra e gjerë që është në zjarr për më shumë se 40 vjet.

Megjithëse quhet teknikisht krateri i gazit Darvaza, vendasit e njohin kraterin si “Portat e Ferrit”. Shkëlqimi i zjarrit mund të shihet për milje përreth.

Krateri “Porta e Ferrit” u krijua në vitin 1971 ku një anije sovjetike goditi aksidentalisht në një shpellë masive të gazit natyror nëntokësor, duke bërë që toka të shembet.

Më Shumë