Lajme

Policia nis verifikimin e mjeteve në urat shqiptare

Pas tragjedisë së Xhenovës ku humbën jetën 39 persona, Policia Rrugore në vendin tonë ka ngritur grupe teknike për të verifikuar gjendjen e urave.

Drejtori i Policisë Rrugore, Mithat Tola, në një deklaratë për mediat është shprehur se Shërbimi i Policisë Rrugore në bashkëpunim me “Autoritetin Rrugor Shqiptar” ka filluar inspektimin e sistemeve të sinjalizimit vertikal dhe horizontal mbi tregimin e peshës së lejuar të mjeteve mbi ura, po ashtu edhe gjendjen e këtyre strukturave dhe të elementeve të sigurisë.

“Në bashkëpunim me aktorë të tjerë të ngarkuar me ligj për menaxhimin e elementëve të sigurisë rrugore në këto infrastruktura, Shërbimi i Policisë Rrugore do të monitorojë në mënyrë të rreptë tejkalimet e peshave të ngarkesave të mjeteve, për të shmangur dëmtimet dhe respektimin e ligjit duke “prodhuar” më shumë siguri rrugore”, u shpreh Tola.  


Copyright © Gazeta “Si”
Më Shumë