Jete & Stil

Policia në Finlandë përdor… muzikë klasike për të ndaluar të rinjtë të festojnë në plazhe!

Policia në Espoo të Finlandës ka përdorur një metodë jokonvencionale për t’i mbajtur të rinjtë larg një plazhi popullor gjatë festimeve të fundvitit të shkollës, sipas yle.fi.

Vitet e fundit, oficerët kanë përdorur muzikë klasike përmes dy altoparlantëve të mëdhenj në plazhin e Haukilahti midis orës 18:30 dhe 23:30.

Këtë vit lista përmbante ”Danubin blu” të Straussit, ”Katër stinët” e Vivaldit dhe ”Ave Maria” të Schubert.

Mikko Juvonen i departamentit të policisë të Uusimaas tha për ”Yle” se metoda e tij përdoret edhe në pjesë të tjera të botës dhe duket se ka efektin e dëshiruar.

“Për disa arsye, muzika klasike nuk i tërheq të rinjtë dhe të rinjtë qëndrojnë larg vendeve ku ka muzikë klasike”, tha Juvonen.

Ai shtoi se departamenti e provoi metodën gjashtë vjet më parë dhe funksionoi aq mirë saqë ata e kanë nxjerrë muzikën klasike çdo vit që atëherë.

“Është më mirë për ne që t’i mbajmë të rinjtë në tokë të thatë dhe është mirë që familjet të vijnë dhe të notojnë këtu në mëngjes kur plazhi është i pastër”, tha ai duke vënë në dukje se para se të testohej nisma, plazhi ishte një vend popullor për festat në fund të shkollës.

Megjithatë, pati një reagim të përzier midis vendasve për përdorimin e muzikës klasike dhe arsyet pas saj.

“Më duket pak e çuditshme”, i tha ”Yle”-s banorja e Espoos, Iris Akesson.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë