Njerez

Plakja e popullsisë/ Kompania në Korenë e Jugut po u ofron punonjësve para për të pasur fëmijë

Në fillim të këtij muaji, Booyoung Group, një kompani ndërtimi koreano-jugore me qendër në Seul, njoftoi se do të japë një bonus prej 75,000 dollarë për fëmijë për punonjësit që bëhen me fëmijë.

Si burrat ashtu edhe gratë mund të marrin një bonus, raportoi agjencia.

Ashtu si Kina dhe Japonia, popullsia e Koresë së Jugut po plaket, që do të thotë se numri i pensionistëve që kanë nevojë për kujdes mjekësor së shpejti mund të rritet, ndërkohë që oferta e vendit me punëtorë më të rinj tkurret. Koreja e Jugut ka shkallën më të ulët të fertilitetit në botë, që tregon numrin mesatar të fëmijëve që një grua do të ketë gjatë jetës së saj dhe ky raport pritet të bjerë më tej në 0.65 në vitin 2025, sipas parashikimeve zyrtare nga Statistikat e Koresë.

Shkalla e lindshmërisë kombëtare ishte 0,78 në vitin 2022, dhe shkalla e lindjeve në Seul, ku jeton një e pesta e popullsisë së vendit, ishte edhe më e ulët në 0,59 atë vit, sipas të dhënave të qeverisë.

Punonjësve me tre foshnje do t'u jepet një mundësi për të zgjedhur midis marrjes së 225,000 dollarë në para ose banesë.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë