Jete & Stil

Përmbytjet në qytetin “e përmbytur”, asgjë e pazakontë

Italia shpalli gjendjen e jashtëzakonshme në Venecia për shkak të përëmbytjeve. Të shpallës gjendjen e jashtëzakonshme në një qytet ku uji është simbol dhe faktori kryesor i turizmit, do të thotë që gjendja është vërtetë alarmante.

Imazhet e shpërndara nëpër rrjetet sociale dhe forume të ndryshme në internet tregojnë se niveli i ujit është i pazakontë edhe për vetë banorët vendas. Uji është ngritur në nivelin më të lartë të regjistruar ndonjëherë në 50 vitet e fundit dhe disa e kanë përdorur për të paralajmëruar për ngrohjen globale duke montuar fotot e Greta Thunberg.

Megjithatë, rritja e nivelit të ujit nuk ka penguar përditshmërinë e venecianëve, edhe pas shpalljes së gjendjes së jashtëzakonshme.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë