Vende dhe Udhetime

Parisi në foto – Pse është pa dyshim qyteti më elegant dhe romantik

Autori i shekullit të nëntëmbëdhjetë Charles Dickens e përshkroi Parisin si ‘vendi më i jashtëzakonshëm në botë’. Dhe këto pamje interesante tregojnë se kryeqyteti francez është ende një nga vendet më të mrekullueshme në botë. Imazhet mahnitëse janë të gjitha në një libër të ri ‘Visual Explorer Guide ,Paris” nga Alastair Horne. Ato tregojnë urën e mrekullueshme Pont Alexandre III përgjatë Seine, rruga e bukur me pemë Avenue

Champs-Élysées, restorant i mrekullueshëm i shekullit të 13-të, Vins et Terroirs, Jardin des Tuileries dhe natyrisht Kulla Eifel. Alastair tha: “Që nga themelimi i saj më shumë se dy mijë vjet më parë si një qytet i vogël në Île de la Cité, deri në ekzistencën e tij sot si një nga qytetet më të gjalla në botë, Parisi ka ruajtur një bukuri të vet, jo vetëm interesante, por gjithashtu një pasuri e shkrimtarëve, piktorëve, ushtarëve dhe politikanëve. ‘ Klikoni galerinë më poshtë për të parë këto imazhe të mrekullueshme të Parisit të para disa nga këto imazhe të mrekullueshme.

 

Më Shumë