Keshilla

Parandaloni rrudhat duke fjetur në këtë pozicion

Rrudhat shkaktohen nga humbja e kolagjenit dhe elasticitetit, gjë që redukton vëllimin e lëkurës. Por aplikimi i presionit të përsëritur (të tilla si fjetja me anën e fytyrës tuaj në një jastëk) ose lëvizjet e muskujve (të tilla si qeshja) kundër kolagjenit do të nxisin ndarjen e saj, përfundimisht duke çuar në linja të dukshme.

Sipas Debra Jaliman, MD, një dermatologe i Neë York City dhe autore i Skin Rules, thotë se pozicioni më i mirë është fjetja në shpinë.
Sipas saj fjetja me shpinë është parë si një nga mënyrat më të shëndetshme për trupin. Në fakt, të gjithë e kanë nisur gjumin me shpinë, që kur kanë qenë bebe, kështu që pse të mos e praktikosh edhe në moshë të rritur? Ajo thotë se të gjithë ata që flenë me shpinë kanë më pak dhimbje qafe dhe dhimbje shpine, sepse trupat e tyre qëndrojnë në një pozicion neutral gjatë gjithë natës.

Po ashtu, fjetja me shpinë këshillohet edhe për shkak se parandalon rrudhat. Ky është i vetmi pozicion në të cilin fytyra nuk sforcohet gjatë natës. Një arsye tjetër është edhe takikardia. Nëse fle me shpinë, rrahjet e zemrës janë normale, sepse mbi të nuk ushtron presion ashtu siç ndodh kur fle përmbys.

Më Shumë