Vende dhe Udhetime

Pamjet magjike të malit të ylberit në Kinë (VIDEO)

Peizazhet malore në ditët e sotme gjithmonë e më shumë kanë fansa dhe aventurierë që guxojnë përtej limiteve.

Por a e keni ditur që malet të konsideruara më të bukurat në botë, ndodhen në Kinë? Po, është e vërtetë, këto formacione malore të çmendura ekzistojnë realisht dhe nuk janë të punuara në programe kompjuterike.

Ata janë pjesë e Parkut Gjeologjik ‘Zhangye Danxia Landform’ dhe janë formuar 24 milionë vjet më parë kur gurët ranorë dhe mineralet u shtypën së bashku dhe u ngritën nga pllaka tektonike.

Ky masiv malor që ndryshe quhet dhe malet e ylberëve janë pjesë e trashëgimisë  botërore dhe mbrohen nga UNESCO.

Më Shumë