Vende dhe Udhetime

Origjina e lumit të kuq si gjaku në Peru (VIDEO)

Uji i lumit të Kuq në Kusko buron në Malin e Ylberit Palkoyo, Peru. Lumi i Kuq në Kusko shkon në ngjyrë të kuqe dhe rozë për shkak të oksideve të hekurit që formojnë një pjesë të madhe të tokës së rajonit nëpër të cilën kalon ky lum. Për shkak të reshjeve të shiut, ky lum i kuq ose rozë në Kusko është zakonisht i dukshëm vetëm gjatë muajve të sezonit me shi në Peru.

Gjatë pjesës tjetër të vitit, niveli i ujit të lumit është shumë më i ulët dhe ngjyra e tij bëhet më shumë kafe. Nëse planifikoni të udhëtoni në malësitë e Perusë gjatë sezonit të shirave, të vizitoni Lumin e Kuq të Palkoyo është një mundësi e shkëlqyeshme për të parë diçka që më herët mbase nuk e keni parë dot, ose që nuk mund ta shikoni tjetërkund.

Ky lum shtrihet gjithashtu përgjatë parkut “Rainbow Mountains” në Peru që është shumë i njohur për malet dhe kodrat shumëngjyrëshe.

 

Më Shumë