Futboll

Një aplikacion për të gjetur lojtarët e së ardhmes

Burnley ka bërë të ditur se do të përdorë inteligjencën artificiale për të gjetur talentet më të mirë të futbollit botëror. Zgjero vizionin dhe njohuritë për talentet e rinj në të gjithë botën. Kjo është ajo të cilën synon Burnley , i cili, përveç punës së skautëve, ka vendosur të përdorë një mjet tjetër për të gjetur kampionë të mundshëm: Skuadra e Premier League do të bashkëpunojnë me platformën AiSCOUT dhe kanë nisur një “kërkim global talentesh”, për të gjetur lojtarët më të mirë mbi 14 vjeç që mund t’i bashkohen Akademisë së tyre.

https://twitter.com/BurnleyOfficial/status/1348933923674451969

AiScout është një platformë ku lojtarët e rinj do të mund ta përdorin aplikacionin për të ngarkuar videot ku bëjnë ushtrime individuale specifike, në fillim fizike dhe më pas teknike. Më pas do të varet nga inteligjenca artificiale për të analizuar, vlerësuar dhe krahasuar aftësitë individuale dhe "raportuar" të rinjtë më premtues. Nëse ndonjëri prej tyre arrin të bëjë përshtypje të brendshëm, ata do të ftohen të marrin pjesë në një provim zyrtar në Akademi brenda fundit të vitit, me mundësinë për t’u bërë pjesë e skuadrës së moshave.. Të Clarets do të vëzhgojë lojtarët nivel lokal, kombëtar, ndërkombëtar, me shpresën për të zbuluar talentin e së ardhmes paraprakisht: e vetmja kërkesë është që të jetë të paktën 14 vjeç.

"Kjo është një mundësi e artë për ne që të prezantojmë teknologji të, duke siguruar një mundësi për lojtarët e rinj aspirues në të gjithë botën," tha Alan Pace, presidenti i Burnley. "Ne shpresojmë që të zgjerojmë programin në 2021. Me pandeminë që aktualisht çon në përçarjen e futbollit e të rinjve në Lancashire dhe në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar, kjo përfaqëson një mundësi unike dhe gjithëpërfshirëse për lojtarët që do të zbulohen nga një klub në Premier League ”.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë