Treg

Nissan me makinën e parë elektrike në Kinë

BBC-Mediat japoneze kanë bërë të ditur se Nissani ka filluar prodhimin e makinës së parë elektrike duke synuar tregun Kinez.

Duke punuar me një partner kinez, Nissan po bën një version me bateri të Sylphy-it popullor.

Kjo është pjesë e një nxitjeje në rritje nga prodhuesit e automjeteve për të sjellë makina më të gjelbra në tregun më të madh të automjeteve në botë.

Ajo gjithashtu vjen si përgjigjje ndaj luftës tregtare SHBA-Kinë e cila po hedh dyshime mbi biznesin amerikan, një treg kyç për prodhuesit japonezë të makinave.

Nissan ka filluar prodhimin e emetimit Sylphy Zero së bashku me grupin e Kinës Dongfeng Motor.

Kompania ka në plan për ndërtimin e një modeli elektrik me çmim më të ulët për vitin e ardhshëm dhe dëshiron që automjetet me bateri të përbëjnë rreth një të tretën e shitjeve të saj në vitin 2022.

"Ne jemi të bindur se Emisionet e Sylphy Zero që do të linin linjën e prodhimit, sot do të bëhen një lojtar kryesor në tregun e EV", tha CEO i Nissan Hiroto Saikawa.

"Ne do të nxjerrim një sërë EV-ve që do ti qasen klientëve në të gjitha segmentet e tregut".

Kina është tregu më i madh për automjetet elektrike dhe rregullat e reja për uljen e ndotjes pritet të rrisin shitjet.

Prodhuesit globalë, duke përfshirë Ford dhe General Motors po punojnë të gjithë për të zhvilluar makina elektrike në Kinë.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë